Når går ferga mellom Moss og Horten, spar penger ved å ta ferga

Fergetider Moss - Horten

Bastø Fosen seiler ruta Moss - Horten. Fra domenet basto-fosen.no kan du få vist fergetider for sambandet Moss Horten. Under rutetabellene kan du klikke deg inn på avganger for neste dag. Overfarten er på omkring 30 minutter.

Hvorfor benytte ferga mellom Moss og Horten?

Overfarten er som nevnt ca. 30 minutter. Å kjøre samme strekning via Oslo tar omkring 2 timer. Velger en å kjøre via Oslofjordtunnellen sparer en 10 minutter i forhold til å kjøre via Oslo. I disse tidspunktene er ikke tid med å stå i fergekø, ombord og ilandkjøring tatt med. Det går altså adskillig raskere å benytte ferga enn å kjøre via Oslofjordtunnellen eller Oslo. Avstanden via Oslo er 157 kilometer. Ferga koster pr. november 2023 ca. 250,- kroner ved bruk av AutoPASS, uten er prisen 277,-. Å kjøre de 157 kilometrene med bensin- eller dieselbil koster anslagsvis kr. 300,- i drivstoff. Og uten å regne noe mer på bompenger og slitasje så er konklusjonen at det lønner seg å ta ferga mellom Moss og Horten. Så var det det med tia og kø, da, men det er en annen sak.

Hvor er Moss og hvor er Horten?

Moss og Horten finner en på hver sin side av Oslofjorden, henholdsvis i Østfold og i Vestfold. Byen Moss finner du i idylliske Østfold, og er én av Østfoldbyene. Andre kjente byer i Østfold er Fredrikstad, Sarpsborg og Halden. Er du i Moss har du ca. 1 times kjøring til Svinesund og Sverige. Fra Horten i Vestfold er veien relativt kort til Sørlandet, anslagsvis et par timers kjøring eller vel det.

Lenger ned på sida finner du fergeruter for andre viktige fergesamband i Norge.

Bruravik - Brimnes       Flakk - Rørvik       Halhjem - Sandvikvåg       Hatvik - Venjaneset       Krokeide - Hufthamar       Lauvvik - Oanes       Lavik - Oppedal       Lote - Anda      Mannheller - Fodnes      Mortavika - Arsvågen      Moss - Horten      Møre og Romsdal      Stavanger - Tau
Vipps Nord-Troms Web Om tjenesten - Om personvern
Nord-Troms Web © 1999-2022